Muuttosiivous

Siivous Solina

Muuttosiivouksella jätät jälkeesi puhtaan kodin sen uusille asukkaille tai varmistat, että oma uusi kotisi on raikas ja tahraton. Miten voimme auttaa sinua? Täytä ilmainen kartoitus tai soita meille 040 934 6692.

TAI SOITA 040 934 6692

Puhtaaseen uuteen kotiin on ihana muuttaa!

Muuttosiivous on olennainen osa muuton onnistumista. Esimerkiksi kun muutat asunnosta toiseen, olet velvoitettu luovuttamaan asunnon siistinä eteenpäin. Vuokra-asunnon muuttosiivous on sinulle vaivatonta, kun työn toteuttavat alan osaavimmat tekijät.

Asunnon siivous muuton yhteydessä vaatii normaalia tarkempaa työnjälkeä ja tottunutta silmää havaita siistimisen eri tarpeet, joka huoneessa, jotta työ vastaisi muuttosiivouksen yleisiä käytänteitä.

Pois muuttaessa

Muuttosiivous tehdään tyypillisimmin aina asukkaan toimesta asunnosta pois muuton yhteydessä. Varsinainen velvoite muuttosiivoukselle on yleensä vuokra-asuinnoissa, mutta yleensä myös omistusasunnosta pois muutettaessa asunto siistitään seuraavaa asukasta varten. Se mitä muuttosiivous pitää sisällään riippuu hyvin pitkälti vuokranantajan käytännöistä – tai siitä mitä asunnon uuden omistajan (omistusasunto) kanssa on sovittu.

Yleisesti muuttosiivous pitää sisällään ainakin seuraavat asiat:

 • lattioiden pesu/pyyhintä
 • WC:n pesu
 • lattiakaivojen puhdistus
 • uunin puhdistus (myös alta ja takaa)

Katso alla tarkempi muuttosiivousohjeistusohjeistus.

» Katso hinnastomme | Tee siivoustarvekartoitus

Sisään muuttaessa

Omat tavarat on mukavampi kantaa kotiin joka on puunattu Sinua varten etukäteen.

Muuttosiivous on tavallista kerta-, viikko- tai kuukausisiivousta perusteellisempi tehopuhdistus, jossa kiinnitetään erityishuomiota asunnon keittiöön, saunaan, wc:hen, kylpyhuoneeseen sekä varasto- ja komerotiloihin. Uunin sekä jääkaapin siivous sisältyvät muuttosiivoukseen.

» Katso hinnastomme | Tee siivoustarvekartoitus

Yleinen muuttosiivousohjeistus

 1. Keittiö/ kodinhoitohuone
  Kaapit, laatikostot, roska-astiat, pöytätasot, välitilän laatat näiden pintojen pyyhintä/puhdistus kauttaaltaan.
  Kaapistojen yläpölyt, mikäli ei ole sokkelia ylhäällä.
  Lieden, liesituulettimen ja uunin pesu, myös uunin takaa ja sivuilta.
  Jääkaapin sekä pakastimen sisäpuolien ja ulkopuolien puhdistus (asukas sulattanut). Jää/pakastinkaappi vedetään myös pois paikoiltaan ja imuroidaan alta ja takaa.
 2. Kylpyhuone, wc ja asuntoon kuuluva sauna
  Allas, allaskaappi, kaakelit, wc-istuin, ja lattiakaivo: puhdistus.
  Saunan pesu seinäpaaneelit, lauteiden, lattioiden ja lattiakaivon puhdistus.
 3. Kaikki tilat
  Ovien ja kahvojen pyyhkiminen kauttaaltaan sekä karmit, myös ulko-ovi sisältä.
  Seinien pyyhintä, jos niissä on tahraa tai likaa.
  Seinässä tai katossa olevien ilmastointiventiilien imurointi päältä.
  Kaapistojen/liukuovikaappien pyyhkiminen (keittiö,  kodinhoitohuone, makuuhuoneet, eteinen jne…).
  Koko asunnon lattioiden, lattialistojen imurointi ja pyyhintä.
  Koko asunnon ikkunoiden ja peilipintojen pesu (ainakin sisäpinnat, ulkopinnat olosuhteiden salliessa tai erikseen sovittaessa). Pakkasilla parvekelasien tai ulkoikkunoiden pesu sään salliessa.
  Pattereiden imurointi/patteriharjalla välien ottaminen, mikäli harjan saa väliin.

 

Muuttosiivousten sisältö saattaa vaihdella

Jotkut edellä mainituista siivouksen osa-alueista eivät aina sisälly muuttosiivoukseen. Se saattaa joissakin tapauksissa sisältyä loppusiivoukseen, toisinaan taas ei.

Jos olet asunut vuokra-asunnossa, niin vuokranantajasi (asunnon omistaja) saattaa edellyttää siivoukselta jotain muutakin. Tarkemman listan juuri sinun asuntosi loppusiivouksesta saat vuokranantajaltasi kysymällä.

Muuttosiivous laiminlyöty

Vuokranantajana voit kohdata tilanteen, jossa vuokralainen ei ole hoitanut asunnon siisteyttä sovitusti. Tällöin ammattilaisten tekemä asunnon muuttosiivous saa asunnon jälleen vuokrauskuntoon. Hoidamme myös valokuvallisen raportin, jonka kautta voit vuokranantajana viedä siivouksen laiminlyönnin eteenpäin ja periä siivouksen kustannukset vuokravakuudesta.

Muuttosiivous myyntitilanteessa

Asunnon myyntitilanteessa haluat asuntosi näyttävän mahdollisimman edustavalta. Jos olet myymässä asuntoasi, siivouksen sisältöön kannattaa panostaa. Esimerkiksi lattian vahaus saattaa tuoda ostajaehdokkaalle silminnähtävää lisäarvoa asunnollesi.

Eroa muuttosiivousten työnkuvaan tekee sekin, onko muuttosiivouksen tilaava asiakas muuttamassa itse asuntoon vai tuleeko se vuokrauskäyttöön esimerkiksi Airbnb:n kautta.

Siivouspalvelun sisältöön saattavat vaikuttaa myös asiakkaan henkilökohtaiset mieltymykset, ja asunnon jatkokäyttösuunnitelmat. Esimerkiksi asunnon mennessä remonttiin, pelkkä roskien keräys ja harjapuhdistus voi riittää.


Olemme myös rekisteröityneet Vastuu Group:in rekisteriin, joka tarkoittaa sitä että meillä on ”Luotettava Kumppani” -tunnuksen käyttöoikeus, olemme hoitaneet veromme asianmukaisesti sekä meillä on vastuuvakuutus 500.000€ asti kaikessa toiminnassamme.

Tutustu myös Pro-Aqualla tehtävään kodin tehopuhdistukseen, hajujen poistamiseen otsonoinnilla, huoneilman raikastamispalveluunallergiasiivouksiin, ikkunanpesuihin, muuttosiivoukseen ja remonttisiivoukseen. Solinalta saat palvelut monenlaiseen tarpeeseen.

» Katso hinnastomme | » Tee siivoustarvekartoitus

Miten voimme auttaa sinua?

Täytä ilmainen siivoustarpeesi kartoitus tai soita meille 040 934 6692.

Siivous Solinan toiminta-alueena on Jyväskylä, Laukaa, Multia, Muurame,
Petäjävesi, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen ja Äänekoski.

Tee ilmainen tarvekartoitus

Miten voimme auttaa sinua, perhettäsi tai yritystäsi?
Täytä ilmainen tarvekartoitus tai soita meille  040 934 6692

Muista kotitalousvähennys!

Kun teetät työn ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä laskua vastaan, on vähennettävä määrä 40 % laskutetusta työstä. Vähennyksen enimmäismäärä on 3500 euroa (2022). Vähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä 7000 euroa vuodessa. Omavastuun osuus on 100 euroa henkilöä kohden. Mikäli vähennyksen määrä ei ylitä yhden hengen enimmäismäärää, sitä ei kannata jakaa puolisoiden kesken, koska omavastuu vähennetään silloin kahteen kertaan.

Kotitalousvähennyksen voi käyttää kotisiivous- ja kodinhoitopalveluihin. Sopimusasiakkaamme saavat vuoden alussa koosteen jossa on kaikki tieto mitä verovähennyksen tekemiseen tarvitset.

PALVELUALUEEMME
Solina palvelee Keski-Suomen alueella. Jyväskylä, Laukaa, Multia, Muurame, Petäjävesi, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Äänekoski.

Käyntiosoite:
Kiinteistöpalvelu Solina Oy
Halmekatu 6
40340 JYVÄSKYLÄ

Postiosoite:
Kiinteistöpalvelu Solina Oy
Alimmaisentie 146
41140 KUIKKA

Y-tunnus: 2139869-5

OTA YHTEYTTÄ!

info@siivoussolina.fi
040 934 6692
→ Täytä siivoustarvekartoitus
→ Täytä kotipalvelujen tarvekartoitus
→ Omavalvontasuunnitelma
→ Siivouksen yleiset sopimusehdot
→ Tietosuojaseloste

Kiinteistöpalvelu Solina Oy  2139869-5 ottaa ensisijaisesti laskut vain verkkolaskuna.

Verkkolaskuosoite: 003721398695
Operaattori: 003708599126 (OpenText)

Olemme SSTL Puhtausala ry:n jäsen

Logo